Fotografije iz prošlosti

Ovako su reprezentativci BiH izgledali prije nego što su postali poznati

Kada zarovite u stari album i pogledate svoju fotografiju iz mladosti, vjerovatno prva misao glasi: "Zar sam stvarno ovako izgledao?" Sigurno je da to isto ponekad pomisle i naše fudbalske zvijezde poput Edina Džeke, Miralema Pjanića, Ermina Bičakčića..., čiji se izgled znatno mijenjao s godinama. 

Gledajući njihove fotografije iz mladosti samo jedno nam pada na pamet - nikada ne znaš šta će postati osoba koja je sjedila pored tebe u osnovnoj školi. Ovo je stvarno takva situacija jer u mladosti nisu baš djelovali da će postati fudbaleri za koje će se danas jagmiti renomirani evropski klubovi.

U nastavku pogledajte kako su neki od fudbalskih reprezentativaca naše zemlje izgledali prije desetak godina.

1. Edin Džeko

Fotografija je nastala 2005. godine kada je današnji kapiten reprezentacije BiH iz Željezničara došao u Teplice. Ondje je zabijao, bio možda i najbolji igrač lige, da bi potom preselio u Bundesligu. Ostalo je sve historija... 

2. Ervin Zukanović

Fudbalski počeci Ervina Zukanovića vezani su za Željezničar čiji je član bio sve do 2006. godine kada se potom otisnuo u inostranstvo.

Zukanovićev kvalitet na Grbavici nisu prepoznali, na prste se mogu izbrojati utakmice koje je odigrao za prvi tim, no iz tog vremena sačuvana je jedna fotografija... Da li biste ga poznali?

3. Ermin Bičakčić

Osim po igračkim kvalitetama, Ermin Bičakčić je poznat kao neko ko drži do svog izgleda. Nije tajna da je među omiljenim Zmajevima među ženskom populacijom, a dok je bio mlađi nerijetko je pažnju privlačio i svojim frizurama.

"Mnogo djevojaka me pitalo može li mi pipnuti prstima kosu, ali to nikad, nijednoj nisam dao", našalio se prije nekoliko godina Bičakčić u jednom intervjuu.

O frizuri brigu je vodio i dok je kao klinac igrao za mlađe selekcije Stuttgarta...

4. Miralem Pjanić

Ako usporedite Miralema Pjanića danas i prije deset godina, razlike velike nema, osim što danas njegovo lice krasi brada koja mu je postala jedan od zaštitnik znakova. Portal Buzzfeed ju je, uostalom, tokom Svjetskog prvenstva u Brazilu stavio na listu od trideset 'najseksi brada'.

5. Elvir Koljić

U ovoj sezoni Elvir Koljić impresionirao je rumunsku javnost svojim igrama za Craiovu. Reprezentativac BiH je došao na 'mala vrata', no odmah je počeo raditi ono što najbolje zna - postizati golove, a da nije došla nesretna povreda vjerovatno bi se borio i za titulu najboljeg strijelca lige.

Malo je poznato da su fudbalski počeci Koljića vezani za Ključ, a u nastavku pogledajte fotografiju kada je igrajući za ovaj niželigaški klub maštao da postane profesionalac.

6. Deni Milošević

Na fotografiji je Deni Milošević. Ista je nastala 2010. godine kada je ovaj reprezentativac fudbalski stasavao u rodnoj Belgiji.

Na fotografiji je upravo u dresu reprezentacije Belgije, no ni tada nije skrivao da je veliki navijač BiH i da sanja o tome da jednog dana igra za Zmajeve. Taj san mu se i ostvario u septembru 2015. godine kada mu je najprije u mladoj selekciji naše zemlje šansu dao Darko Nestorović.

7. Haris Duljević

I za kraj Haris Duljević. Prve seniorske minute ovaj krilni fudbaler Dynamo Dresdena nije upisao ni u Olimpiku, ni u Sarajevu, već u Čeliku iz Zenice.

Na Bilino polje je došao 2011. godine, ali se zadržao veoma kratko. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.