Genijalni Marokanac na pragu transfera života

Ziyech se dogovorio sa velikanom, potpis ugovora pitanje dana?

S. Grebović

Ajax je ove godine zadivio fudbalsku Evropu sjajnim igrama kako u holandskom šampionatu, tako i u Ligi prvaka gdje je eleminisao velikane poput Real Madrida i Juventusa.

Prije izbacivanja Kraljeva i Stare dame u grupnoj fazi najjačeg evropskog fudbalskog takmičenja za protivnike su imali Bayern, Benficu i AEK, a iz grupe su dalje prošli kao drugoplasirani sa 12 bodova bez poraza.

Ajax će jako teško zadržati okosnicu ovog sjajnog tima i naredne sezone, budući da su najveći evropski velikani dobro 'zagrizli' za njihove igrače, pa je pravo pitanje kako će Kopljanici izgledati sljedeće godine.

Jedan od glavnih kotačića u igri trenera Ten Haga je Hakim Ziyech, koji je skrenuo pažnju na sebe sjajnim partijama. 

Tako se sjajni Marokanac doveo u situaciju da prstom može birati u kojem klubu želi igrati naredne sezone, a najveće interesovanje za njegove usluge za sada su pokazali Bayern, dvojac iz Manchestera i Tottenham.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nije tajna da su Pijetlovi Ajaxu ponudili 40 miliona eura, na šta su se u Amsterdamu slatko nasmijali i glatko odbili ovu mogućnost.

Puno konkretniji u pregovorima sa Kopljanicima bio je minhenski Bayern. Iako ponuđena cifra nije poznata, njemački mediji su stigli do informacija da je Bavarski gigant stupio u kontakt sa samim igračem, koji nema ništa protiv toga da naredne sezone zaigra na Allianz areni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.