Holanđanin sasvim iskren

Robben: Naravno da bih slavio gol protiv Bayerna, to su gluposti...

Holanđanin Arjen Robben ovog ljeta nakon čak 10 godina napušta Bayern Minhen.

Iskusni 35-godišnji Nijemac će za vikend protiv Eintrachta odigrati posljednji meč za Bayern jer mu ističe ugovor, a za kraj kaže kako mu je u Minhenu bilo jako lijepo i da nije očekivao da će u klubu ostati toliko godina.

"Nisam očekivao da ću ovoliko dugo ostati ovdje. Kada sam došao, Bayern nije bio tolika sila u Europi. Ali, već smo u prvoj sezoni iznenađujuće došli do finala Lige prvaka i odlično napredovali za sve ove godine. Ponosan sam što sam bio dio izgradnje velikog i dominantnog Bayerna. Promašio sam penal u finalu protiv Chelseaja, a onda 2013. zabio Borussiji za titulu europskog prvaka. To je ljepota sporta i života. Poslije razočaranja uvijek dođu lijepe stvari i uspjesi", kaže Robben.

Još uvijek nije siguran u kojem klubu će nastaviti karijeru:

"Moj fokus je samo na suboti (utakmica protiv Eintrachta). Naravno da sam pričao o budućnosti sa svojom suprugom i porodicom, ali još uvijek ništa nisam odlučio".

Inače, zanimljiv je i njegov stav o proslavljanju golova protiv bivšeg tima. On kaže kako bi sigurno slavio eventualni gol protiv Bayerna u budućnosti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ako budem prešao na ljeto u klub koji igra protiv Bayerna neću imati problema s tim. Mislim da je glupost ne slaviti pogodak protiv tima za koji ste igrali. Dajete uvijek maksimum za ekipu u kojoj igrate, u suprotnom možete reći treneru da vas ostavi na klupi", kaže Robben.

Inače, on je tokom karijere u Bayernu osvojio Ligu prvaka, sedam puta je bio prvak Njemačke te je osvojio četiri kupa ove zemlje, a kolekciji trofeja dodao je i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.