Amar Kvakić zadovoljio ukuse struke

Kadetski reprezentativac BiH potpisuje za Atalantu

Adnan Beganović

Kadetski reprezentativac naše zemlje Amar Kvakić karijeru će po svemu sudeći nastaviti u Atalanti.

Mladi 16-godišnji fudbaler austrijskog Kapfenberga koji je za kadetsku reprezentaciju naše zemlje odigrao sedam utakmicama od naredne sezone će najvjerovatnije nastupati za omladinske selekcije Atalante.

Kvakić je u Atalanti čije omladinske selekcije važe za jedne od najboljih u Italiji, proteklih dana boravio na svojevrsnoj probi i zadovoljio je ukuse stručnog štaba ovog italijanskog kluba.

U narednim danima će uslijediti pregovori između italijanskog i austrijskog kluba vezani za financijske detalje i ukoliko zainteresirane strane postignu dogovor kadetski reprezentativac naše zemlje preselit će se u Italiju.

Podsjetimo, Kvakić je član Kapfenberga od 2017. godine, a iako još nije napunio 17 godina odigrao je nekoliko susreta za drugu ekipu ovog kluba i u nekoliko navrata je bio u zapisniku za mečeve prvog tima ovog austrijskog prvoligaša.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.