Navijači Lazija se sukobili sa policijom, gorjeli i automobili

Haos u Rimu

Navijači Lazija se sukobili sa policijom, gorjeli i automobili

S. Grebović

Poznato je da navijači 'Nebesko-plavih' važe za jedne od najkontraverznijih na "Čizmi", a taj su epitet još jednom opravdali.

Trenutno se na stadionu Olimpico u Rimu igra finalni dvoboj Kupa Italije između Lazija i Atalante.

Navijači iz Bergama su u velikom broju stigli u prijestolnicu Italije kako bi svojim ljubimcima pružili podršku u ovom meču. 

S druge strane, pristalice Lazija zbog gužve ispred stadiona imaju problema da stignu do svoje tribine. Grupa od oko 200 navijača Lacijala se večeras potukla sa lokalnom policijom, bacali su boce na njih, petarde, a policija je uzvratila vodenim topovima i suzavcima.

Dvojica huligana su već uhapšena pošto su prevozili velike baklji, ogroman broj petardi, topovskih udara, kao i noževe, što je tipično za Talijanske huligane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi