Bavarci nisu dopustili iznenađenje u posljednjem kolu

Bayern razbio Eintracht za novi naslov prvaka, Ribery i Robben postigli golove na oproštaju

S. Pašalić, foto: EPA

Bayern je u posljednjem kolu njemačke Bundeslige stigao do pobjede na Allianz Areni protiv Eintracht Frankfurta rezultatom 5:1.

Bavarcima je bio potreban bod protiv Eintrachta za naslov prvaka, ali je ekipa Nike Kovača od prve minute silovito krenula po pobjedu.

Već u 4. minuti Bayern je stigao do vodstva nakon što je Kingsley Coman pogodio za 1:0. Samo pet minuta kasnije Bayern je mogao povećati svoju prednost, ali Alaba nije iskoristio sjajnu priliku.

U 13. minuti Robert Lewandowski je također imao sjajnu priliku, ali je golman gostiju sjajno reagovao i odbranio šut igrača Bayerna.

Bayern je u 26. minuti postigao drugi gol, ali je on poništen na asistenciju VAR-a jer je Serge Gnabry bio u ofsajdu. Bavarci su dominirali do kraja poluvremena, ali se rezultat do odmora nije mijenjao.

U nastavku je stigao šok za navijače Bayerna kada je Sebastien Haller izjednačio rezultat na 1:1, ali samo tri minute kasnije Alaba je postigao gol za novo vodstvo Bavaraca. U 58. minuti Renato Sanchez je povisio na 3:1 i već tada praktično riješio sve dileme oko pobjednika.

Nakon toga su u igru ušli Franck Ribery i Arjen Robben koji se nakon ove sezone uz Rafinhu opraštaju od Bayerna, a Ribery je u 72. minuti postigao majstorski gol za 4:1.

Arjen Robben se također upisao u listu strijelaca u 78. minuti kada je pogodio za 5:1 i tako se na najbolji način oprostio od Bayerna.

Borussia Dortmund je stigla do pobjede u gostima protiv Monchengladbacha rezultatom 2:0, ali joj to nije bilo dovoljno da stigne do naslova. Sancho je u 45. minuti doveo Borussiju u vodstvo, a Marco Reus je u 54. minuti povisio na 2:0.

Zanimljiva borba se vodila za posljednje mjesto koje vodi u Ligu prvaka i za mjesta koja vode u Evropsku ligu.

Bayer Leverkusen je stigao do pobjede u gostima kod Herthe rezultatom 5:1 i tako stigao do 4. mjesta i Lige prvaka.

Borussia Monchengladbach je porazom od Dortmunda na kraju završila na 5. mjestu, a Wolsfburg je visokom pobjedom od 8:1 na svom terenu protiv Augsburga stigao do 6. mjesta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Eintracht je nakraju ipak završio na 7.mjestu koje vodi u kvalifikacije za Evropsku ligu jer je Hoffenheim poražen od Mainza sa 4:2 i tako završio na 8. mjestu.

Iz lige su ispali Hannover i Nurberg, dok će Stuttgart igrati doigravanje za opstanak u Bundesligi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.