Najbolji kad je najpotrebnije

Pet ključnih utakmica FK Sarajevo u pohodu na titulu

Admin Čaušević

Subota, 18. maj 2019. godine ostat će upamćen ako ne najvažniji, onda sigurno jedan od najvažnijih dana u historiji FK Sarajevo. 

Klub kojem je bordo boja zaštitni znak je stigao do prve duple krune u svojoj historiji.

U razmaku od nekoliko dana na stadionu Asim Ferhatović Hase te ulicama bh. prijestolnice proslavilo se osvajanje prvo Kupa, a zatim i Premijer lige.

Iako je bilo nekoliko turbulentnih perioda generalni zaključak je da su izabranici Husrefa Musemića do titule prvaka došli na superioran način i to uz najviše postignutih te najmanje primljenjih golova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Činjenica je da su prvotimci Sarajeva igrali najbolje kada je to bilo i najpotrebnije te da su u momentima kada su njihovi rivali "osjetili krv" pokazivali karakter i tako sasvim zasluženo dva trofjea donijeli na Koševo.

U nastavku pogledajte pregled možda i ključnih pobjede FK Sarajevo u pohodu na osvajanje šeste titule prvaka u klupskoj historiji.

3. kolo, Sloboda - Sarajevo 0:1

Nekoliko dana nakon bolnog poraza od Atalante (0:8) Sarajevo je gostovalo na Tušnju. Iako je pobjeda nad Slobodom donijela samo tri boda uzimajaći u obzir sve okolnosti trijumf nad tuzlanskim rivalom je bio više od običnog. 

6. kolo, Sarajevo - Zrinjski 4:2

U reviji golova na stadionu Asim Ferhatović Hase Sarajevo je sa 4:2 pobijedilo Zrinjski i tako istaklo kandidaturu da bez titule ostavi trostrukog uzastopnog prvaka. 

22. kolo, Široki Brijeg - Sarajevo 0:3

Po prvi put u historiji Premijer lige Sarajevo je pobijedilo na Pecari. Sa visokih 0:3 pobijeđen je Široki Brijeg. Taj trijumf je bio nagovještaj onog što će uslijediti na kraju sezone. 

25. kolo, Željezničar - Sarajevo 0:3

U momentima najveće krize u sezoni Sarajevo je snagu pokazalo na Grbavici. Bordo tim je pobijedio Željezničar s 0:3 i tako stigao do najubjedljivijeg trijumfa u Dolini ćupova u periodu poslije agresije na BiH. 

29. kolo, Sarajevo - Zvijezda 09 4:0

Nakon nekoliko kola iščekivanja potvrda osvajanja titule stigla je u 29. kolu. Na stadionu Asim Ferhatović Hase je pred više od 15.000 gledaoca savladana Zvijezda 09 sa visokih 4:0. Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka uslijedilo je veliko slavlje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.