Nakon osam godina Boateng napušta Bayern. U Minhenu je osvojio gotovo sve, ali sada je red da nađe novi tim (Foto: EPA)

Nije slavio sa ostatkom ekipe

Tužan i skroman oproštaj Boatenga od Bayerna

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern jučer je proslavio novu titulu prvaka Njemačke.

Bavarci su do 29. trofeja u Bundesligi došli pobjedom nad Eintrachtom iz Frankfurta od 5:1, a ovaj meč je bio posljednji u dresu bavarskog velikana za nekoliko fudbalera.

Od dresa Bayerna oprostili su se Franck Ribery, Arjen Robben, Rafinha, ali je dres tima iz Minhena vjerovatno po posljednji put obukao i Jerome Boateng.

Iskusni štoper će ovog ljeta vjerovatno napustiti Bayern. Nije zadovoljan ulogom koju ima na klupi, a da više nije sretan u Minhenu, govori i slika sa jučerašnje proslave.

Boateng jedini nije slavio sa ostatkom ekipe na terenu. Sa kćerkama je sjedio pored terena, a prvi je napustio Allianz Arenu bez ikakvog razgovora sa novinarima.

Također, dok je tim slavio u titulu u Nockhebergu u večernjim satima, Boatenga nije bilo i ovo je jasan znak da će on vjerovatno napustiti klub.

Boateng već ima nekoliko sjajnih ponuda za nastavak karijere. Interes pokazuju PSG i Juventus i treba očekivati da vjerovatno završi u nekom od ovih timova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovaj 30-godišnji defanzivac je osam godina član bavarskog velikana. Odigrao je 286 utakmica i postigao je osam golova, ali je došlo vrijeme za rastanak.

Bayern je već našao zamjenu za njega i Boateng će sada potražiti sreću negdje drugo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.