Dedić se ove sezone vratio na Bilino polje, a to se pokazalo kao pun pogodak, kako za klub, tako i za samog igrača, koji je sigurno najbolji igrač Čelika u ovoj sezoni

Rođeni Zeničani igraju sjajnu sezonu

Dedić i Dilaver udarne igle NK Čelik u ovoj sezoni

D. Kurbegović, foto: E. Haračić

Nogometaši Čelika na Grbavici su napravili iznenađenje i savladali domaći Željezničar rezultatom 1:2. Ova utakmica bila je i posljednja za dvojicu nogometaša u ovoj sezoni.

Ivan Livaja i Anel Dedić dobili su treći žuti karton i neće moći konkurisati za utakmicu posljednjeg kola Premijer lige, kada će Čelik na Bilinom polju dočekati Široki Brijeg.

Posebno veliki hendikep će biti izostanak Anela Dedića, 28-godišnjeg veznjaka, koji je ove sezone po svemu najbolji igrač kluba s Bilinog polja. Dedić i Dilaver su ove sezone bili udarna igra Zeničana, a posebno se to odnosi na proljetni dio prvenstva.

Dedić je sezonu završio s 28 utakmica uz učinak od osam golova i pet asistencija. Zanimljivo da su Dedić i Dilaver postigli 17 od ukupno 29 golova Čelika u ovoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iako ima još jedno kolo do kraja, još jednom se pokazalo da Čelik bez nekolicine domaćih igrača ne može napraviti dobre rezultate. Ove sezone pored Dilavera i Dedića, veliki broj utakmica je odigrao Grahovac, dok je Salčinović imao minutažu dok je bio zdrav i spreman.

Iako je na Bilinom polju većina igrača sa "strane", ipak udarna igla kluba u ovoj sezoni bili su rođeni Zeničani i igrači koji su karijeru počeli na Bilinom polju, prošli sve kategorije, te debitovali za prvi tim. Dedić i Dilaver se odlično poznaju, zajedno su bili juniorski prvaci BiH, a u ovoj sezoni dobro se vidjelo koliko poznaju jedan drugog i koliko znače za igru crno-crvenih.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.