U Premijer ligi je ostala još jedna nepoznanica

Ko će do laskavog priznanja?

U Premijer ligi je ostala još jedna nepoznanica

S. Mlaćo

U Premijer ligi naše zemlje kolo prije kraja ostala je još samo jedna dilema. Odnosi se na to ko će na kraju ponijeti epitet najboljeg strijelca lige.

Na prvom mjestu trenutno je kapiten Željezničara Sulejman Krpić koji je postigao 15 pogodaka. Njegovi prvi pratioci su Mersudin Ahmetović (FK Sarajevo) i Nemanja Bilbija (HŠK Zrinjski). Bilbija je na zimu napustio Premijer ligu i trenutno nastupa u Južnoj Koreji, te neće imati priliku da završi kao prvi strijelac.

Treće mjesto dijele Benjamin Tatar (FK Sarajevo) i Vojo Ubiparip (FK Tuzla City) koji su postigli 12 pogodaka. Jedanaest puta u listu strijelaca se upisao kapiten Sarajeva Krste Velkoski, dok su po devet postigli Haris Dilaver (NK Čelik), Irfan Hadžić (FK Radnik) i Amar Rahmanović (FK Sarajevo).

Lista strijelaca:

15 - Sulejman Krpić (FK Željezničar)

14 - Mersudin Ahmetović (FK Sarajevo), Nemanja Bilbija (HŠK Zrinjski)

12 - Benjamin Tatar (FK Sarajevo), Vojo Ubiparip (FK Tuzla City)

11 - Krste Velkoski (FK Sarajevo)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

9 - Haris Dilaver (NK Čelik), Irfan Hadžić (FK Radnik), Amar Rahmanović (FK Sarajevo)

8 - Anel Dedić (NK Čelik), Elvir Koljić (FK Krupa), Mirsad Ramić (NK GOŠK)

Top Komentari

Mostar
Kamo ste c'è da to bude Tuzla Sity
0 0
Mica
ko ispada krupa ili tuzla citi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi