Ermin Zec opravdao svaki minut proveden na terenu

Vjerovali ili ne: Odigrao 168 minuta, a najbolji strijelac Želje u proljetnom dijelu sezone

FK Željezničar izborio je na zelenom terenu nastup na evropskoj sceni, no izabranici Amara Osima nisu bili na očekivanom nivou.

U proljetnom dijelu sezone Plavi su odigrali 13 utakmica, osvojili su 19 bodova što je na kraju bilo dovoljno za 4. mjesto koje vodi u Evropu, no napadački nisu brljirali, odnosno u pomenutih 13 susreta postigli su samo 12 golova.

Skroman je to učinak Plavih, no ipak jedan ofanzivni fudbaler je opravdao ukazane povjerenje od strane trenera Amara Osima.

Radi se o Erminu Zecu, nekadašnjem bosanskohercegovačkom reprezentativcu koji je zbog problema sa povredom aduktora ukupno odigrao 168 minuta, no bez obzira na slabu minutažu, uspio je pokazati da se radi o klasnom napadaču.

Koliko je dobro koristio minute najbolje pokazuje podatak da je on najbolji Željin strijelac u drugom dijelu sezone iako je odigrao svega 168 minuta.

Za to vrijeme nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine je postigao tri pogotka što je za jedan više od mlađeg brata Asima, Mladena Veselinovića i Sulejmana Krpića.

Po jedan gol su postigli Damir Sadiković, Sinan Ramović, Matej Rodin, a treba dodati da su Plavi u 13 odigranih susreta primili 10 pogodaka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svemu dodajmo i to da je Ermin početkom godine potpisao ugovor do kraja sezone, ali postoji velika mogućnost da i nakon ove sezone ostane vjeran plavoj boji. 

Inače, Plave s Grbavice do kraja sezone očekuje još jedan susret u Premijer ligi i to onaj u gostima protiv Tuzla Cityja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.