Bosnić pozvao krilnog centra

Samir Šehić dobio poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine

Midhat Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine će od ljeta u svojim redovima imati još jedno novo ime.

Selektor košarkaških Zmajeva Vedran Bosnić, pozvao je na ljetne pripreme igrača univerziteta Tulane Samira Šehića.

Radi se o 22-godišnjem krilnom centru koji se godinama povezivao sa nastupom u dresu Bosne i Hercegovine. Poziv seniorskog tima sada je i stigao i Šehića od ljeta gledamo u dresu naše reprezentacije.

Ovaj mladi košarkaš iza sebe ima zaista dobru sezonu na univerzitetu Tulane. Prosječno je ubacivao 12.3 poena i hvatao je 7.7 lopti po utakmicu.

Radi se o igraču koji ima jako dobar šut, pa je protekle sezone šutirao čak 45 posto iz igre i sigurno je da će imati šta da pokaže.

Šehić se prijavio i za predstojeći NBA draft. Odlučio je da napusti koledž i da krene u profesionalnu karijeru, a ostaje da se vidi gdje ćemo ga gledati naredne sezone.

Podsjetimo, košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine će tokom ljeta imati okupljanje talentovanih košarkaša iz svih dijelova svijeta.

Bit će odigran turnir u Kini, gdje će selektor Bosnić u nakoliko dana imati šansu da vidi ima li kvaliteta u nekim novim momcima, kako bi ojačao tim pred kvalifikacije za Eurobasket.

Ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo traje od 25. novembra 2019. godine, pa sve do 23. februara 2021.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.