Selektor Bugarske nakon poraza: Nismo mogli parirati BiH, imali smo probleme sa igračima

Ljubomir Minčev nakon meča u Zenici

Selektor Bugarske nakon poraza: Nismo mogli parirati BiH, imali smo probleme sa igračima

Midhat Šljivak

Bugarska je večeras u Zenici deklasirana od reprezentacije BiH.

Zmajevi su slavili pobjedu od 20 poena razlike (87:67), a selektor ove selekcije Ljubomir Minčev je kao uzrok poraza naveo probleme u igračkom kadru.

"Imali smo problema, igrali smo bez naših glavnih igrača i bez visokih igrača. Znali smo da se ne možemo suprotstaviti u igri, pripremili smo odbranu, ali nismo dobro odgovorili na igru jedan na jedan. Čestitam protivniku. Nismo se kvalifikovali, ali vidjećemo šta budućnost donosi", rekao je Ljubomir Minčev.

Chavdar Kostov kapiten Bugarske je složan:

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Imali smo mnogo problema, nismo imali rješenje za skok, posebno u defanzivi. Sve što je trener rekao, slažem se s tim", istakao je Kostov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti