Veliki uspjeh za Igora Bišćana i njegovu ekipu

Rijeka šokirala Dinamo u finalu kupa, Kvržić postigao gol

S. Pašalić

Rijeka je danas u finalu Hrvatskog kupa šokirala Dinamo i slavila sa 3:1.

Ekipa koju sa klupe predvodi bivši igrač Dinama Igor Bišćan je odigrala svoju najbolju utakmicu sezone i na kraju stigla do pete titule u ovom takmičenju.

Dinamo je dobro otvorio utakmicu te je dominirao u prvih 10-tak minuta, ali je nakon toga Rijeka postigla gol za 1:0 u 13. minuti, a strijelac je bio Antoni-Mirko Čolak.

Zagrepčani su nakon toga bili šokirani, a Rijeka je nedugo nakon toga mogla i povećati svoje vodstvo, ali igrači Igora Bišćana su bili neprecizni.

Međutim u 39. minuti Tibor Halilović je bio precizniji i postigao je gol za 2:0. Dinamo je u 63. minuti uspio smanjiti na 2:1 nakon što je Oršić postigao gol.

Deset minuta kasnije Olmo je mogao izjednačiti rezultat, ali je bio neprecizan sa bijele tačke. U 84. minuti bh. nogometaš Zoran Kvržić je postigao gol za 3:1 i riješio sve dileme oko pobjednika.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.