Sati neizvjesnosti za četiri kluba

Dan D za nekoliko premijerligaša!

Admin Čaušević, foto: S. Bošković

Pred četiri premijerligaša su sati neizvjesnosti. 

Sjednica Drugostepene komisije za licenciranje NFSBiH bit će održana danas, a svoju sudbinu s nestrpljenjem iščekuju Čelik, Sloboda, Krupa i Željezničar.

Čelik, Sloboda i Krupa nisu dobili licence za nastup u Premijer ligi naredne sezone na Prvostepenoj komisiji te su u međuvremenu uputili žalbe.

Zeničani i Tuzlaci zbog dugovanja prema bivšim igračima i zaposlenicima, a klub iz kanjona Vrbasa zbog neuslovnosti glavnog terena na stadionu u Krupi.

Otkad su saznali da nisu dobili licence klubovi su intenzivno radili kako bi otklonili ukazane nepravilnosti te riješili potrebnu papirologiju s namjerom da dobiju licencu.

Dok ova tri kluba čekaju dozvolu za nastup u Premijer ligi i naredne sezone, Željezničar čeka "zeleno svjetlo" dozvolu za igranje u UEFA takmičenjima.

Plavi su na terenu izborili plasman u Europa ligu, međutim sve koči "famozni" datum isplate dugovanja prema Slavku Petroviću. U klubu na Grbavici su ubijeđeni da je sve urađeno po propisima te se nadaju pozitivnom ishodu.

Inače, Drugostepena komisija broji šest članova, a konačno odlučivanje je tajno i održava se nakon zatvaranja sesije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ivica Đogić je predsjednik Drugostepene komisije, dok su potpredsjednici Miodrag Rosić i Maid Delić. Dodatna tri člana su Midhat Hodžić, Slaven Petrić i Dragan Komadina.

Početak sjednice je zakazan za 11 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.