Govedarica napustio klub

Zvijezda 09 ostala bez jednog od najboljih igrača

Milan Govedarica pred sami kraj sezone odlučio je da napusti Zvijezdu 09.

Nekadašnji mladi reprezentativac BiH je poslije godinu i pol provedenih u ovom premijerligašu donio odluku da 'digne sidro' i u nadolazećem prijelaznom roku potraži novu sredinu, što je i sam potvrdio.

Ovaj 24-godišnji fudbaler najvjerovatnije će ostati u Premijer ligi BiH, obzirom da je već u kontaktu s nekoliko klubova, mada nije isključen ni odlazak u inostranstvo u slučaju adekvatne ponude. 

"Da, došao je kraj epizodi u Zvijezdi 09. U ovom trenutku imam bolje ponude i donio sam odluku da promijenim sredinu kako bih napravio iskorak u karijeri, no detaljnije o tome gdje bi mogao da nastavim karijeru još ne bih govorio", kaže Govedarica za SportSport.ba. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U ovoj sezoni Govedarica je za Zvijezdu 09 na 21 odigranoj utakmici postigao šest pogodaka i pritom upisao tri asistencije, a u tim iz Etno sela Stanišići stigao je iz Slavije.

Ranije je kroz karijeru igrao još za Olimpik, Slobodu i u Srbiji za Donji Srem.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.