Napadač Zeničana iza sebe ima sjajnu polusezonu i sigurno da će za usluge ovog igrača biti zainteresovano mnogo klubova

Dilaver imao polusezonu iz snova

Najboljem strijelcu NK Čelik narednog mjeseca ističe ugovor

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika remijem protiv Širokog Brijega na Bilinom polju završili su sezonu u Premijer ligi na sedmoj poziciji.

Sigurno da je to rezultat koji ne može zadovoljiti apetite domaćih navijača, ali kada se zna da je cilj bio opstanak u ligi, odnosno ta neka sredina tabele uz dobivenu licencu za Premijer ligu za narednu sezonu onda je rezultatski cilj kluba i ostvaren.

Zeničani sada imaju sasvim dovoljno vremena prije svega da pronađu novog trenera, budući da je Cihat Arslan nakon posljednje utakmice izjavio da se vraća u Tursku. Osim trenera, crno-crveni će trebati i pojačanja u svim linijama, a biće potrebno i zadržati neke igrače.

Sigurno da prioritet klubu s Bilinog polja treba biti da u svojim redovima zadrži najboljeg strijelca kluba. Harisu Dilaveru krajem narednog mjeseca ističe ugovor s Čelikom, a kako je odigrao drugu polusezonu, sigurno da će za njegove usluge biti zainteresovani brojni klubovi, kako iz BiH, tako i inostranstva.

Sjajni napadač Zeničana u tek završenoj sezoni postigao je 10 golova za Čelik, a čak osam u drugom dijelu sezone, te je jedan od najzaslužnijih za velike pobjede na Tušnju, te Grbavici, gdje su crno-crveni slavili nakon dugo godina.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.