Odlučujući sati za četiri premijerligaša

Nadaju se dobrim vijestima

Odlučujući sati za četiri premijerligaša

A. Čaušević, foto: D. Kurbegović

Četiri premijerligaša se nadaju dobrim vijestima iz zgrade N/FSBiH. 

Drugostepena komisija za licenciranje će danas donijeti definitivnu odluku o žalbama koje su uputili Željezničar, Sloboda, Čelik i Krupa. 

Čelik, Sloboda i Krupa nisu dobili licence za nastup u Premijer ligi naredne sezone na Prvostepenoj komisiji te su u međuvremenu uputili žalbe.

Zeničani i Tuzlaci zbog dugovanja prema bivšim igračima i zaposlenicima, a klub iz kanjona Vrbasa zbog neuslovnosti glavnog terena na stadionu u Krupi.

Otkad su saznali da nisu dobili licence klubovi su intenzivno radili kako bi otklonili ukazane nepravilnosti te riješili potrebnu papirologiju s namjerom da dobiju licencu.

Prerma nekim informacijama Sloboda je već dobila licencu, ali zvanične potvrde još uvijek nema.

Dok ova tri kluba čekaju dozvolu za nastup u Premijer ligi i naredne sezone, Željezničar čeka "zeleno svjetlo" dozvolu za igranje u UEFA takmičenjima.

Plavi su na terenu izborili plasman u Europa ligu, međutim sve koči "famozni" datum isplate dugovanja prema Slavku Petroviću. U klubu na Grbavici su ubijeđeni da je sve urađeno po propisima te se nadaju pozitivnom ishodu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U četvrtak su klubovi iznijeli svoje argumente te je Drugostepena komisija za licenciranje prolonigrala donošenje konačne odluke za danas.

Nastavka sjednice je zakazan za 12 sati. Drugostepenu komisiji čini šest članova, a to su: Miodrag Rosić, Ivica Đogić, Maid Delić, Midhat Hodžić, Slaven Petrić i Dragan Komadina.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

genter
Nema licence za Zeljeznicar, fuj lopovi!
0 5
nemozetako
Kome li ce Velez uatupiti svoje mjeato u FBiH da dogodine opet Olimpik ostave na 2 mjestu hahahah ja tipujem na Slobodu
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi