Medijima se obratio i Gojak

Prevljak: Italija nije kao prije deset godina

Uz Gordana Ciprića, medijima su se uoči predstojećih kvalifikacijskih utakmica danas obratili i fudbaleri Amer Gojak i Smail Prevljak.

U pitanju je dvojac koji u posljednje vrijeme igra veoma dobro, pa stoga i nije bilo iznenađujuće što ih je selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki stavio na svoj popis za Finsku i Italiju.

Riječ je prvo dobio Amer Gojak.

"Iza mene je odlična sezona, sa Dinamom sam ostvario historijski uspjeh na evropskoj sceni, također smo prvaci, a i ja sam mogu da budem zadovoljan onim što sam pokazao. Da li očekujem da ću dobiti veću šansu u reprezentaciji, ne mogu govoriti, ali sigurno da ću davati maksimum na svakom treningu. Selektor je taj koji će na kraju odlučiti kada i koliko ću igrati", kazao je Gojak.

Dotakao se i samih utakmica.

"Neće biti lako, svjesni smo o kakvim protivnicima se radi, međutim vjerujemo u sebe i nadamo se najboljem. Ono što me raduje, jeste da je i atmosfera u reprezentaciji na jednom visokom nivou."

Za razliku od Gojaka, Prevljak se među Džekom i društvom našao nakon skoro godinu dana.

"Presretan sam što sam dobio poziv i što sam danas ovdje. Veliki je to izazov, trudit ću se da opravdam povjerenje i, naravno, dokažem se", kaže Prevljak, koji smatra kako Italijani, s kojima sastajemo 8. juna, nisu snažni kao nikad.

"Dat ćemo sve od sebe u predstojeće dvije utakmice. Protiv Finske imamo dobru šansu, a Italija kao Italija... Mislim da oni nisu više kao prije deset godina, tako da nema razloga da se plašimo nečega", dodao je napadač Red Bull Salzburga. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.