Traže novog trenera nakon što je Nalić dobio otkaz

I Admir Smajić kandidat za klupu FK Sloboda? · Saznajemo

Endin Čaušević

Nakon završetka sezone u Premijer ligi BiH čelnici FK Sloboda saopštili su da Zlatan Nalić više nije trener ovog kluba.

Upravni odbor ekipe s Tušnja je održao sastanak na kojem je odlučeno da neće produžiti saradnju s Nalićem, te da će potražiti novog trenera.

Nakon što su obavijestili javnost da Nalić neće predvoditi Slobodu s klupe u narednoj sezoni špekuliše se imenom njegovog nasljednika. Loši rezultati i očajna igra u drugom dijelu sezone "presudili" su sada već bivšem trener Slobode.

Ko će ga naslijediti pitanje je na koje odgovor s mnogo nestrpljenja očekuju navijači tuzlanskog kluba. Povezuju se sa Slobodom mnoga trenerska imena od Starčevića preko Mulalića i Dudića pa do Spahića koji je sjajno vodio juniore ovog tima i važi za jednog od najperspektivnijih bh. trenera.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

No, nezvanično saznajemo da je jedsn od kandidata i iskusni stručnjak Admir Smajić,  a konačna odluka trebala bi biti poznata veoma brzo s obzirom da već uskoro počinju pripreme za novu sezonu.

Podsjećamo, Smajić je u Slobodi bio i pred početak minule sezone kada je imao funkciju tim menadžera, ali je nakon samo mjesec dana odlučio da uruči ostavku, te je napustio Tušanj.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti