Sjajan potez srbijanskog tenisera

Linijski sudija rekao da je aut, Zverev se žalio i glavnom sudiji, a onda je Đoković sve oduševio

Endin Čaušević

Novak Đoković danas je u četvrtfinalu Roland Garrosa pobijedio Alexandera Zvereva.

Prvi reket svijeta slavio je s laganih 3:0, a po setovima bilo je 7:5, 6:2, 6:2. Mnogi su očekivali da će Zverev pružiti mnogo bolji otpor Novaku, ali to on nije uspio.

Sjajan detalj na ovom meču desio se sredinom prvog seta kod rezultata 4:3 za Đokovića. Zverev je servirao, a linijski sudija se oglasio i rekao da je to aut.

Zverev je potom otišao i do glavnog sudije jer je bio siguran da je to dobar poen. Na kraju se uključio u sve i Đoković koji je gledao trag ove loptice i na kraju je priznao da je ona dirala liniju i da je to ispravan poen za Zvereva.

Novak je ovim fair play potezom oduševio navijače na tribinama, te je dobio veliki aplauz koji je zaista zaslužio.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.