Novak Đoković "počistio" Zvereva i plasirao se u polufinale Roland Garrosa

Sutra igra protiv Thiema

Novak Đoković "počistio" Zvereva i plasirao se u polufinale Roland Garrosa

E. Čaušević

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Roland Garrosa.

Đoković je danas u četvrtfinalu igrao protiv Alexandera Zvereva i bez većih problema je slavio sa 3:0 u setovima. Očekivalo se da će Zverev pružiti nešto jači otpor, ali mu to prvi teniser svijeta nije dopustio.

Jedinu "dramu" u ovom meču gledali smo u prvom setu u kojem se Zverev veoma dobro držao, ali je kod rezultata 5:5 Đoković uspio da dođe do breaka i na kraju set dobije sa 7:5.

U nastavku je Đoković dominirao i nije dopuštao Zverevu da pronađe svoj ritam. Drugi set je trajao svega 36 minuta, a Novak ga je dobio sa 6:2.

Treći set je trajao dvije minute duže, no Zverev nije pružio veći otpor i ponovo je osvojio samo dva gema. Novak je i treći set dobio sa 6:2 i tako lakše od očekivanog otišao u polufinale.

Đoković će u polufinalu igrati protiv Dominica Thiema koji je sa 3:0 "isprašio" Karena Khachanova. Thiem je ovaj meč dobio sa 6:2, 6:4 i 6:2, te je najavio susret protiv Đokovića.

U drugom polufinalnom meču sastaju se dvije velike legende Rafael Nadal i Roger Federer. Polufinalni dueli Roland Garrosa na rasporedu su već sutra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi