Četiri poena u trećem periodu za domaće košarkaše

Fener deklasirao Efes i poveo u finalnoj seriji

Emir Dindić

U prvoj utakmici finala prvenstva Turske Fenerbahče je kao gost bez većih problema savladao Anadolu Efes rezultatom 73:56. 

Već nakon prvog perioda imao je Fener prednost od 18:10. Drugi period donosi igru koš za koš gdje se na kraju bolje snalaze izabranici Željka Obradovića te i ovaj period dobijaju rezultatom 24:22. Na veliki odmor odlazi se pri prednosti od 38:32 za Fenerbahče.

Treći period potpuni debakl domaćih košarkaša koji postižu samo četiri poena za deset minuta igre, dok s druge strane gostujući košarkaši postižu 20. Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 58:42 u korist Fenerbahčea. Nešto bolja igra Anadolu Efesa u posljednjem periodu susreta, međutim na kraju samo su upisali poraz rezultatom 73:56.

U pobjedničkom sastavu sjajan je bio Muhammed Ali sa 22 poena, dok je Melih Mahmutoglu dodao 17 poena.

Kod Anadolu Efesa jedini koji je dobio prolaznu ocjenu je Vasilije Micić koji je susret završio sa 16 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.