Efes upisao novu pobjedu i došao na korak do finala prvenstva
Anadolu Efes bez većih problema upisao drugu pobjedu u polufinalnoj seriji

Galatasaray nije bio dostojan protivnik

Efes upisao novu pobjedu i došao na korak do finala prvenstva

E. Dindić

Košarkaši Anadolu Efesa bez većih problema slavili su i u drugom susretu polufinala play-offa prvenstva Turske protiv Galatasaraya rezultatom 80:68. 

Već nakon prvih 10 minuta igre imali su izabranici Ergina Atamana vodstvo od 24:14. Nastavak susreta nije ponudio velika uzbuđenja pošto je Anadolu Efes iz minute u minutu povećavao prednost. Na kraju i više nego ubjedljiva pobjeda rezultatom 80:68.

Kod Efesa najefikasniji su bili Shane Larkin i Bryant Dunston sa 12 poena, dok je Sertac Sanlı dodao 11, odnosno Vasilije Micić koji je susret završio sa 10 poena.

Galatasaray u ovom susretu predvodio je Erol Cinko sa 11 poena, dok su po 10 u ovom susretu dodali Marko Arapović i Tai Webster.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Treći susret na rasporedu je u srijedu, a u finale će se plasirati ekipa koja prva stigne do tri trijumfa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi