Foto: Screenshot / Youtube

Iskusni hrvatski stručnjak

Damir Burić kandidat za šefa struke HŠK Zrinjski? · Saznajemo

Prva pojačanja stižu Pod Bijeli brijeg, početak priprema za novu sezonu zakazan je za četvrtak, ali HŠK Zrinjski još nije riješio najvažnije pitanje - pitanje novog šefa struke.

Blaž Slišković je napustio poziciju šefa stručnog štaba, pa u novoj sezoni neće sa klupe voditi Plemiće, tako da u Mostaru moraju pronaći njegovu zamjenu.

Posljednjih nekoliko dana se špekuliše o imenu novog stratega viceprvaka BiH, kao ozbiljan kandidat se pominje i Mato Neretljak, ali SportSport.ba saznaje, istina nezvanično, da je još jedno dobro poznato trenersko ime na listi kandidata za novog šefa struke HŠK Zrinjski.

Riječ je o 54-godišnjem hrvatskog stručnjaku Damiru Buriću.

Burić se može pohvaliti zavidnim iskustvom u trenerskom poslu stečenim u Njemačkoj, dok je jednu sezonu (2015/2016) bio i na kormilu splitskog Hajduka.

Svoj trenerski put je Burić počeo graditi upravo u Njemačkoj i to kao pomoćnik u Freiburgu, Bayeru i Werderu, dok je mu je prvi samostalni trenerski angažman bio u Hajduku.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon Hajduka je vodio austrijsku Admiru i njemački Greuther Furth. Upravo u Greuther Furthu je Burić imao svoj posljednji trenerski angažman, a klupu ovog njemačkog drugoligaša je napustio u februaru ove godine.

Sada ostaje da se vidi da li će baš Damir Burić biti novi šef struke Zrinjskog...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.