Vlada RS pomaže banjalučki klub

Milorad Dodik obećao Borcu milione

Edmir Škorić

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio da će Borac imati punu podršku vlasti.

Borac se vratio u Premijer ligu BiH i u prvoj sezoni ima velike ambicije, a s obzirom na to da će imati pomoć vlade RS, možemo očekivati da će Banjalučani igrati važnu ulogu u Premijer ligi narednih sezona.

"Moja interesovanja i podrška za Borac nikada nisu prestajali. Drago mi je da sam svjedok kretanja ka materijalnoj stabilizaciji kluba. U tom pogledu, u narednih 60 dana nastojaćemo da riješimo obaveze iz prošlosti, kako bismo stvorili uslove za formiranje tima, sa trenerom na čelu, koji će igrati jednu od najznačajnijih uloga u prvenstvu BiH. Želja je da napadnemo vrh i izađemo na međunarodnu scenu. Da bismo to uradili, moramo imati čiste finansije, a to podrazumijeva rješavanje nagomilanih problema", poručio je Dodik.

"Borac ima ljubav koja se zove Banjaluka i koji ni u najtežim uslovima nisu napustili njegovi navijači, niti ljudi iz Banjaluke, koji su mu vjerovali čak i onda kada mu nije išlo. Iz te ljubavi odlučio sam da pomognem klubu, koji će biti ponos svih navijača. Naravno da to neće biti lako. Vjerujem da ćemo predanim radom u narednim godinama stvoriti respektabilan Borac, ne samo na fudbalskoj mapi BiH, nego i šire, kako bismo na najbolji način obilježili 100. godišnjicu", istakao je predsjedavajući Predsjedništva BiH.

"Vjerujem da svi jedva čekaju da vide jak i stabilan Borac, tako da ćemo nastojati da obezbijedimo dovoljno sredstava za funkcionisanje kluba. Tako će do kraja godine Borac od republičkih institucija dobiti milion konvertibilnih maraka, a u drugom dijelu sezone dodatni milion. Uz podršku Grada Banjaluke i gradonačelnika Igora Radojičića, koji je izrazio spremnost da pomogne klubu, osiguraćemo da Borac bude jedan od finansijski najstabilnijih klubova u BiH. To je naša obaveza. Igračima i treneru želimo uspješnu sezonu, da ih zaobiđu povrede i da ostvare zapažene rezultate", rekao je Dodik..

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.