Trening BiH

Odrađen trening na Juventusovom stadionu

Očigledno je koliko se Zmajevi žele iskupiti u Torinu

Fudbalska reprezentacija BiH odradila je u Torinu posljednji trening pred sutrašnji okršaj sa Italijom.

Zmajevi su trenirali na stadionu na kojem će i biti odigran meč, tačnije Juventusovom zdanju koje može primiti 40.000 gledalaca, a trening za medije je uobičajeno bio otvoren prvih 15 minuta.

Nakon neočekivanog poraza u Finskoj (2:0) svi fudbaleri su na današnjem treningu djelovalo 'smrtno ozbiljni'. Jakih riječi i obećanja nema, ali svi su spremni da daju maksimum kako bi se, prije svega sebi, a onda i navijačima iskupili dobrim rezultatom. 

"Ne smijemo biti pognuti glave, moramo pobijediti Italiju. Ako uspijemo u tome, na neki način ćemo se iskupiti za poraz", rekao je Bešić uoči utakmice.

Današnji trening odradili su svi fudbaleri i bit će zanimljivo za vidjeti kakve je promjene u odnosu na prethodni meč spremio selektor. Jasno je kako je u Finskoj gotovo čitava selekcija djelovala ležerno, očajno i bezidejno, većim dijelom susreta smo izgledali kao amateri, ali za nadati se da su pouke izvučene.

Nema dvojbi ko je favorit, a više nema dvojbi niti oko sastava, barem što se tiče selektora Prosinečkog.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.