Liga nacija je završena sinoć i N/FSBiH je donijela milione

UEFA nije štedila

Liga nacija je završena sinoć i N/FSBiH je donijela milione

A. Čaušević

Premijerno izdanje Lige nacija je završeno sinoć, a UEFA je odlučila propisno i nagraditi učesnike svog najmlađeg takmičenja.

Konačni pobjednik je selekcija Portugala koja je u finalu sa 1:0 pobijedila Holandiju. Za najboljeg igrača takmičenja izabran je Bernando Silva, dok je nagrada za najboljeg mladog igrača otišla u ruke Frenkiea de Jonga.

Osim trofeja Portugalci su za osvajanje prvog mjesta osvojili ukupno 10.1 miliona eura, dok je Holanđanima pripao milion manje.

Kasu će napuniti i N/FSBiH koji je inkasirao ukupno 3 miliona eura. Bosna i Hercegovina se takmičila u Ligi B što je donijelo 1.5 miliona eura, a isto toliko je zarađeno zahvaljujući promociju u ligu više, odnosno osvajanju prvog mjesta u grupi sa Austrijom i Sjevernom Irskom.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Naredno izdanje Lige nacija igrat će se na jesen 2020. godine, a za očekivati je da UEFA dodatno poveća budžet koji je ovaj put iznosio 112.875 miliona eura.

Obzirom da će se takmičiti u Ligi A Bosna i Hercegovina će imati zagarantovanu novčanu nagradu u iznosu od 2.25 miliona eura.

Top Komentari

Tare03
Bilo bi fino da objavite jedan clanak na temu novca koji nsbih dobiva (ne svojom zaslugom). Gdje idu te pare? Na obnovu stadiona sigurno ne, vidjeli smo sramote protiv Belgije i sl. A i za „novu“ zgradu su dobili milione iako svi znaju da su samo fasadu obnovili. Nista se nije promijenilo nakon odlaska Pusine, Usanovica i co.
1 0
Arnel925
Mi ćemo akobogda do godine osvojiti Ligu A
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi