Nastalo je apsolutno ludilo

Nestvarne scene sa ulica Toronta nakon osvojene titule Raptorsa

Midhat Šljivak

Toronto Raptorsi su novi šampioni NBA lige.

Nakon pobjede u šestoj utakmici finala najjače lige svijeta, jedini kanadski tim u ligi je po prvi put u historiji dugoj 24 godine, podigao trofej za najbolju ekipu u ligi.

Raptorsi su maksimalno iskoristili sve što su mogli u doigravanju. Predvođeni čudesnim Kawhijem Leonardom su šokirali svijet i skinuli su sa trona nedodirljive Warriorse.

Naravno, kada je završen šesti meč, nastalo je veliko slavlje na ulicama Toronta. Kompletan grad je bio na nogama i doslovno je bila erupcija oduševljena nakon pobjede Raptorsa.

Scene sa ulica su nestvarne. Grad ne spava, čuju se automobilske sirene, a izjava jedne navijačice sasvim jasno pokazuje kolika je radost u kanadskom gradu.

"Već je 2:30 ujutro, ali ja sam previše uzbuđenja da idem spavati. Uživam u epskom i ludom slavlju Raptorsa sa balkona".

Ovo su zaista scene vrijedne divljenja. Toronto je iznenadio apsolutno sve i sada nose titulu najboljeg tima svijeta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.