Fudbaler iz Gane napustio Koševo

Adukor se oprostio od Sarajeva: Za sada pozdrav do novog susreta

Admin Čaušević

Joachim Adukor je i definitivno napustio FK Sarajevo. 

Fudbaler iz Gane se na društvenoj mreži Facebook oprostio od svog dosadašnjeg kluba.

U oproštajnoj poruci se zahvalio trenerima, saigračima i navijačima te istakao da će Sarajevo uvijek biti u njegovom srcu.

"Došlo je vrijeme da kažem zbogom ovom divnom klubu u kojem sam proveo dvije nevjerovatne sezone", započeo je Adukor te nastavio:

"Prije svega veliko hvala mojim trenerima i saigračima koji su mi bili podrška na i van terena. Hvala prekrasnim navijačima Horde zle i svakom predivnom navijaču Sarajeva, bilo je nevjerovatno kako ste navijali i podržavali nas sa tribina."

"Sarajevu želim sve najbolje u budućnosti i nema sumnje da će ono zauvijek biti u mom srcu i ponosan sam što sam nosio tradicionalni bordo dres".

"Za sada pozdrav do novog susreta", poručio je Adukor.

Adukor je u Bosnu i Hercegovinu stigao u augustu 2017. godine kada je potpisao dvogodišnji ugovor sa FK Sarajevo.

S vremenom je postao nezamjenljiva karika u ekipi Husrefa Musemića, ali ga je odluka da zimus ne produži ugovor s Bordo timom "izbacila" iz ekipe.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Adukor koji može igrati i u veznom redu je u sezoni iza nas odigrao 15 utakmica te je postigao jedan gol.

Bivši omladinski reprezentativac Gane je ranije igrao za Gefle, Trofense, AS Beziers i OFI Cretu. Karijeru će prema svemu sudeći nastaviti u Mađarskoj. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.