Joachim Adukor promijenio plan

Fudbaler iz Gane odlučio

Joachim Adukor promijenio plan

A. Čaušević

Joachim Adukor je donio definitivu odluku po pitanju svoje budućnosti u Premijer ligi. 

Sada već bivši fudbaler više neće igrati u najjačem rangu bh. fudbala bez obzira što je imao na stolu nekoliko ozbiljnih ponuda.

Za Adukora je najzagrijanija bila ekipa Tuzla Cityja, ali je 26-godišnjak odlučio da karijeru nastavi van granica Bosne i Hercegovine.

Nedavno se špekulisalo kako će do kraja ovog mjeseca i zvanično postati član tuzlanskog premijerligaša, ali od toga neće biti ništa.

Prema nekim informacijama Adukor se trenutno nalazi na odmoru sa svojom porodicom, a kao njegova naredna destinacija se spominje Mađaraska.

Adukor je u Bosnu i Hercegovinu stigao u augustu 2017. godine kada je potpisao dvogodišnji ugovor sa FK Sarajevo.

S vremenom je postao nezamjenljiva karika u ekipi Husrefa Musemića, ali ga je odluka da zimus ne produži ugovor s Bordo timom "izbacila" iz ekipe.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Adukor koji može igrati i u veznom redu je u sezoni iza nas odigrao 15 utakmica te je postigao jedan gol.

Bivši omladinski reprezentativac Gane je ranije igrao za Gefle, Trofense, AS Beziers i OFI Cretu.

Top Komentari

GospodinIzSarajeva
Šteta stvarno,dobar je igrac
3 0
VelaHavle
Dobar igrac, los menadzer
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije