Aganspahić je prije tri godine bio na korak od dolaska u NK Čelik, ali na kraju je izabrao FK Mladost, ipak od večeras bi trebao i zvanično postati igrač kluba s Bilinog polja

Aganspahić sporazumno raskinuo ugovor s Krupom

Bivši mladi reprezentativac BiH novo pojačanje NK Čelik · Saznajemo

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometni klub Čelik jučer je krenuo s pripremama za novu sezonu u kojoj prema najavama kluba s Bilinog polja žele da budu u vrhu Premijer lige.

U prilog tome idu i ostanci standardnih igrača iz prošle sezone, te nekolicina novih igrača, koji će sigurno unaprijediti igru Zeničana.

Jedan od igrača koji će sigurno pojačati konkurenciju u napadu Zeničana jeste 22-godišnji Almir Aganspahić. Bivši napadač Krupe večeras bi kako saznaje naš portal i zvanično trebao da postane novi igrač NK Čelik.

Ovaj bivši mladi reprezentativac BiH u svojoj dosadašnjoj karijeri nastupao je za Olimpic, Sarajevo, Osijek, norveški Raufoss, Mladost Doboj Kakanj, dok je prošlu sezonu proveo u ekipi Krupe.

Za Krupu je u 23 utakmice postigao četiri gola uz dvije asistencije, a zanimljivo da je dva gola postigao upravo Čeliku, kada su igrali Krupa i Čelik u drugom dijelu prošle sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Budući da je Aganspahić imao ugovor s Krupom do ljeta 2021. godine, klubovi su se dogovorili oko obeštećenja za ovog napadača i procenta oko eventualnog transfera u inostranstvo.

Ovaj korpuletni napadač je nastupao za kadetsku, juniorsku i mladu reprezentaciju BiH i sigurno da se od njega dosta očekuje na Bilinom polju

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.