Žele u Evropu

Plavi ne odustaju: FK Željezničar danas šalje žalbu CAS-u!

Admin Čaušević

FK Željezničar ne odustaje od onog što je izborio na terenu!

Ekipa s Grbavice je prošlu sezonu završila među mjestima koja garantuju izlazak na euroscenu, ali je ostala bez nastupa u Evropi.

Naime, ni Prvostepena ni Drugostepena komisija za licenciranje NFSBiH nisu izdale Željezničaru licencu za učešće u UEFA-inim takmičenjima.

U Zvorničkoj 27 smatraju kako je sve urađeno po propisima te da su Plavi ti koji trebaju predstavljati BiH u kvalifikacijama za Europa ligi.

Upravo iz tog razloga Željezničar je odlučio svoja prava potražiti Međunarodnom sudu za sportsku arbitražu (CAS).

Za SportSport.ba je potvrđeno da će danas u Lozanu biti upućena žalba na odluku Komisija za licenciranje NFSBiH, a u taboru najtrofejnijeg bh. kluba vjeruju u pozitivan ishod te konačno dobijanje licence.

Upoznati su u Željezničaru da se slična stvar desila prije pet godina, a u centru pažnje bio je ruski Rostov. Fudbalski savez Rusije je suspendovao Rostov u maju 2014. godine zbog kašnjenja prilikom plaćanja dugova i nije dobio licencu za evropske mečeve.

No, čelnici Rostova nisu odustajali od borbe i poslali su žalbu CAS-u koji je na kraju to usvojio, te je poništio odluku FS Rusije i dopustio Rostovu da nastupi na evropskim mečevima u narednoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjećamo, Željezničar nije dobio licencu za evropske utakmice zbog duga prema nekadašnjem treneru Slavku Petroviću. Plavi su su uplatom kasnili nekoliko dana, a Drugostepena komisija za licenciranje odlučila je da im neće izdati licencu.

Donesena je odluka da umjesto sarajevskog tima u Evropu ide Radnik, ali da li će Bijeljinici ponovo zaigrati međunarodne utakmice odlučit će CAS.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.