Jedan od ovih klubova će biti u bubnju

Celtic ili Sarajevo? Poznat datum žrijebanja parova za treće pretkolo Evropske lige

Endin Čaušević

U Nyonu je danas održano izvlačenje parova za prvo pretkolo Evropske lige.

U grupi 2 bio je i FK Sarajevo kao nenositelj, a aktuelni prvak naše zemlje će igrati protiv Celtica što je najteži mogući protivnik kojeg je bordo tim mogao dobiti.

Međutim, sreća u nesreći jeste što je na kraju žrijeba poraženi iz jednog para imao šansu da ide direktno u treće pretkolo Evropske lige.

Sretnim odabirom na kraju je odlučeno da je to upravo par Celtic - Sarajevo. Dakle, u slučaju poraza bordo klub će se plasirati direktno u treće pretkolo Evropske lige.

Ako ispadnu od škotskog prvaka protivnika u trećem pretkolu Evropske lige Sarajevo će saznati 22. jula kada će biti ponovo održan žrijeb parova za treće pretkolo ovog takmičenja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.