Uskoro će službeno biti potvrđen dolazak

Toni Jović pojačava NK Široki Brijeg!

Midhat Šljivak

Toni Jović se vraća u Premijer ligu BiH.

Nakon što je proteklih šest mjeseci proveo u njemačkoj ekipi Sportfreunde Lotte, gdje je prije nekoliko dana raskinuo ugovor, Jović bi u narednim danima trebao potpisati za ekipu Širokog.

Ovaj 26-godišnji napadač će do kraja sedmice stići na Pecaru gdje će se pridružiti pripremama ekipe koju predvodi Goce Sedloski i sigurno će predstavljati veliko pojačanje.

Jović je godinama uspješno igrao u Premijer ligi BiH. Najbolje partije je pružao u Zrinjskom, gdje je proveo dvije i po godine i odakle je otišao u januaru ove godine.

Ipak, nakon što je raskinuo saradnju sa njemačkim niželigašem, odlučio se vratiti u BiH i uskoro će obući dres Širokog.

Pored Zrinjskog ovaj fudbaler je u BiH igrao još za banjalučki Borac, a igrao je jedno vrijeme i u Hrvatskoj, gdje je nosio dres Rijeke i još nekoliko niželigaša.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prije odlaska u Njemačku prošle sezone je u dresu Plemića ovaj fudbaler odigrao ukupno 21 meč u svim takmičenjima i postigao je jedan gol i jednu asistenciju.

U dresu Lottea je odigrao 17 utakmica i postigao je dva gola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.