Martins je za Inter odigrao 88 utakmica te je postigao 28 golova

U prvom pretkolu Evropske lige će igrati u Splitu

Kako je klub sa Malte na urnebesan način pokušao dovesti bivšeg igrača Intera?

S. Pašalić

Mnogi klubovi su jučer saznali svoje protivnike u prvom pretkolu Evropske lige.

Tako je i Hajduk iz Splita za protivnika dobio ekipu Gzire Uniteda sa Malte. Ovaj klub je prošle sezone imao najmanje poraza u ligi (2), ali je zbog velikog broja neriješenih utakmica završio na trećem mjestu i izborio kvalifikacije za Evropsku ligu.

Ovaj klub nema neka pretjerano poznate igrače u svom kadru, ali je na zanimljiv način pokušao dovesti jedno poznato ime, a riječ je o bivšem igraču Intera Obafemiju Martinsu.

Nigerijac je igrao za mnoge poznate klubove, ali je u Interu započeo svoju seniorsku karijeru nakon što je 2002. godine prebačen iz mladog tima Nerazzurra.

Martins ima 34 godine i trenutno je bez kluba, a posljednju sezonu je igrao u kineskom Shenhuau koji je napustio u januaru. To je pokušao iskoristiti Gzire United nedavno zanimljivom porukom.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Hej, Obafemi Martins, tražiš li novi klub? Trebao bi doći zaigrati s nama na sunčanoj Malti. Opet ćeš igrati Evropsku ligu", objavili su ovo iz Gzire Uniteda na svom Twitter profilu nakon što su se kvalifikovali za Evropsku ligu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.