Belgijanac ponovo kažnjen

Zabranjeno mu da trenira s klubom: Carrasco ne bira sredstva da se vrati u Evropu

Endin Čaušević

Belgijski reprezentativac Yannick Carrasco iznenadio je sve početkom 2018. godine odlukom da napusti Atletico Madrid i karijeru nastavi u dalekoj Kini.

Carrasco je dobio bogatu ponudo od Dalian Yifanga koju nije mogao odbiti i odlučio je da napusti Atletico Madrid. Međutim, za kratko vrijeme se pokazalo da to i nije bila pametna odluka, te je Belgijanac to i sam priznao.

Bivši igrač Atletica je poručio da je fudbal u Kini još mnogo iza fudbala u Evropi, te da se želi vratiti i ponovo igrati na visokom nivou. Carrasco se najviše povezuje s dolaskom u Arsenal i čini se da radi sve samo kako bi se vratio u Evropu.

Naime, kineski mediji objavili su jučer da Carrasco uopšte više ne trenira s prvim timom Daliana i da je suspendovan. Klub ga je suspendovao zbog neprimjerenog ponašanja i zbog toga što javno govori da želi napustiti Kinu.

Ovaj 25-godišnji igrač već je plaćao novćane kazne zbog lošeg ponašanja, a slična sudbina ga i sada očekuje. No, pored novčane kazne zabranjeno mu je da trenira s ekipom.

Sve to ide u prilog činjenici da će Carrasco gotovo sigurno napustiti Dalian i da će se vrati u Evropu, a kako stvari stoje njegov novi klub bi trebao biti Arsenal.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.