Superkompjuter već zna ko će biti prvak Premier lige za narednu sezonu
Manchester City je prošle sezone nakon veoma uzbudljive trke uspio da odbrani naslov prvaka Engleske. Imali su bod više od Liverpoola (Foto: EPA)

Dva mjeseca prije početka prvenstva

Superkompjuter već zna ko će biti prvak Premier lige za narednu sezonu

M. Šljivak

Prošla sezona je donijela jednu od najuzbudljivijih trka za titulu u historiji Premier lige.

Manchester City i Liverpool su do posljednjeg kola vodili veliku borbu za titulu prvaka, a na kraju su Građani prošli prvi kroz cilj i osvojili su 98 bodova, jedan više od Redsa koji su tako ponovo ostali bez titule.

Početak nove sezone zakazan je za 9. august. Premiership se otvara utakmicom Liverpoola i Norwicha, a prema računici Superkompjutera, Redsi ni nakon 30 godina neće osvojiti trofej Premiershipa.

On je gotovo dva mjeseca prije početka sezone izračunao kompletnu tabelu engleske Premier lige i ona izgleda zaista nevjerovatno.

Isti je na osnovu mnošta varijabli došao do konačnog izračuna i zaključka - Manchester City će odbraniti titulu.

Građani će sudeći prema 'matematici' odbraniti naslov, ponovo ispred Liverpoola, dok će u odnosu na prethodnu sezonu Tottenham i Chelsea zamijeniti mjesta na pozicijama tri i i četiri.

Pozicije pet i šest drže Arsenal i Manchester United, a interesantno je da je predviđeno da iz lige ispadnu Burnley, Norwich i Sheffield United.

Prošle sezone superkompjuter je pogodio broj bodova i razliku između Cityja i Liverpoola, ali je pogriješio jer je postavio Manchester United na četvrto mjesto.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Predviđanja o ispadanju su bila potpuno tačna jer su u niži rang preselili Cardiff, Fulham i Huddresfield.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi

Najnovije vijesti