Superkompjuter već zna ko će biti prvak Premier lige za narednu sezonu

Dva mjeseca prije početka prvenstva

Prošla sezona je donijela jednu od najuzbudljivijih trka za titulu u historiji Premier lige.

Superkompjuter već zna ko će biti prvak Premier lige za narednu sezonu
Manchester City je prošle sezone nakon veoma uzbudljive trke uspio da odbrani naslov prvaka Engleske. Imali su bod više od Liverpoola (Foto: EPA)
Reklama - nastavite čitati ispod oglasa

Manchester City i Liverpool su do posljednjeg kola vodili veliku borbu za titulu prvaka, a na kraju su Građani prošli prvi kroz cilj i osvojili su 98 bodova, jedan više od Redsa koji su tako ponovo ostali bez titule.

Početak nove sezone zakazan je za 9. august. Premiership se otvara utakmicom Liverpoola i Norwicha, a prema računici Superkompjutera, Redsi ni nakon 30 godina neće osvojiti trofej Premiershipa.

On je gotovo dva mjeseca prije početka sezone izračunao kompletnu tabelu engleske Premier lige i ona izgleda zaista nevjerovatno.

Isti je na osnovu mnošta varijabli došao do konačnog izračuna i zaključka - Manchester City će odbraniti titulu.

Građani će sudeći prema 'matematici' odbraniti naslov, ponovo ispred Liverpoola, dok će u odnosu na prethodnu sezonu Tottenham i Chelsea zamijeniti mjesta na pozicijama tri i i četiri.

Reklama - nastavite čitati ispod oglasa

Pozicije pet i šest drže Arsenal i Manchester United, a interesantno je da je predviđeno da iz lige ispadnu Burnley, Norwich i Sheffield United.

Prošle sezone superkompjuter je pogodio broj bodova i razliku između Cityja i Liverpoola, ali je pogriješio jer je postavio Manchester United na četvrto mjesto.

Predviđanja o ispadanju su bila potpuno tačna jer su u niži rang preselili Cardiff, Fulham i Huddresfield.

Reklama - nastavite čitati ispod oglasa