Anđušić je prošle sezone bio najbolji igrač Mladosti, a sada je na korak od prelaska u Čelik, koji se očigledno ne šali kada je u pitanju ovaj prelazni rok, te visoke ambicije za narednu sezonu

Klubovi pregovaraju oko obeštećenja

Najbolji igrač FK Mladost na pragu prelaska u NK Čelik · Saznajemo

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika nastavili su s pripremama za narednu sezonu, a polazak za Tursku na pripreme planiran je za utorak ili srijedu. Zeničani su u dosadašnjem prelaznom roku doveli veliki broj nogometaša, a na tome neće stati.

Kako saznajemo Čelik će dovesti još najmanje dva-tri igrača i to na poziciji stopera, lijevog beka, te krilnog napadača. Emir Jusić bi trebao da zatvori stopersku poziciju, budući da je jučer i zvanično raskinuo ugovor s Olimpicom.

Još nije poznato koga će klub angažovati na poziciji lijevog beka, budući da trenutno u rosteru ima Pecelja, te Markovića, koji ipak nisu dovoljni za narednu sezonu. Sigurno da će navijače Čelika obradovati vijest da je klub u pregovorima oko prelaska Nemanje Anđušića na Bilino polje.

Najbolji igrač Mladosti iz Doboja kod Kaknja iz prošle sezone nema ništa protiv ponovnog dolaska u Čelik, a sada je na klubovima da se dogovore oko obeštećenja. Mladost ima i dug prema Anđušiću, a Zeničani žele dodatno ojačati ekipu s igračem koji je za polusezonu u Čeliku prije dvije sezone ostavio snažan utisak.

Vidjet ćemo hoće li 22-godišnji Anđušić stići na Bilino polje, to bi sigurno bilo veliko pojačanje za crno-crvene, dok bi s druge strane dosta oslabilo ekipu Mladosti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.