Jusić raskinuo s Olimpicom, slijedi li povratak na Bilino polje?
Emir Jusić bi povratkom na Bilino polje kompletiraju stopersku poziciju za narednu sezonu u Premijer ligi

Iskusni stoper potpisao sporazumni raskid ugovora

Jusić raskinuo s Olimpicom, slijedi li povratak na Bilino polje? · Zvanično

D. Kurbegović

Kao što smo najavili početkom ovog mjeseca, Emir Jusić, pouzdani stoper FK Olimpic sporazumno se razišao s klubom iz Sarajeva.

To je danas i zvanično potvrđeno, te je ovaj stoper slobodan igrač, nakon što je danas uzeo papire s Otoke. Iskusni Jusić u dvije sezone za ekipu Olimpika odigrao je 51 utakmicu, a iako stoper uspio je postići osam golova, te upisati četiri asistencije.

Ova vijest je sigurno najviše obradovala navijače Čelika, koji priželjkuju povratak 32-godišnjeg stopera u matični klub. Kako saznajemo postoji obostrana želja da se ovaj nogometaš vrati na Bilino polje, te pojača odbranu Zeničana.

U prilog tome ide svakako činjenica da je crno-crvenima potrebno još jedno pojačanje na stoperskoj poziciji, budući da trenutno pod ugovorom ima Vrhovca, Isića i Ćubaru, dok je Miletić povrijeđen i njegov se povratak očekuje tek pred kraj prvog dijela prvenstva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ako Zeničani angažuju Jusića, te dovedu još jednog lijevog beka, koji će zajedno s Ljubišom Peceljom zatvoriti lijevu stranu, onda bi se klub s Bilinog polja s pravom mogao nadati borbi za sami vrh tabele.

Hoće li se Jusić vratiti u Čelik i odigrati još nekoliko sezone, te završiti karijeru tamo gdje je i počeo igrati nogomet, vidjet ćemo u narednih dan-dva, budući da je za ponedjeljak planiran odlazak nogometaša na pripreme u Tursku.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmerZE1990
Dobar Jusic,dobro dosao u Zenicu
1 11
zenicaaa
hajde obraduj nas emire
1 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi