Prijateljski susret završen bez golova

Remi Željezničara i Mladosti u otvorenom meču na Grbavici

Admin Čaušević

U prvoj provjeri pred start nove sezone Željezničar je na stadionu Grbavica remizirao sa Mladosti, bilo je 0:0. 

Početno ispitivanje snaga je donijelo otvoren meč s obje strane, a u istom ritmu se nastavilo i u ostatku utakmice. 

U 15. minuti dobru šansu za domaće je propustio Asim Zec, dok je sedam minuta kasnije na drugoj strani uzvratio Burak koji loše šutira iz dobre pozicije poslije lijepog prodora Guzine.

U prvom poluvremenu domaći su bili nešto bolji i agilniji protivnik, ali nisu uspjeli matirati Velića. Dacić je u 28. minuti šutirao pravo u gostujućeg golmana koji je minut kasnije pravovremeno reagovao ispred Krpića. 

Posljednju šasnu vrijednu spomena u prvom poluvremenu imali su gosti. U 38. minuti šutirao je Biber, ali je Erić odbranio njegov udarac.

Plavi su bolje otvorili nastavak, imali su incijativu te su stvorili niz prilika. Najbliže vodstvu su bili u 63. minuti kada je poslije udarca Zajmovića prečka bila saveznik gostiju.

Veoma uzbudljivo je bilo u 69. minuti. Abdulahović je odbranio udarac Veselinovića, da bi u sljedećem napadu gosti mogli povesti. Hrustanović je lobovao Kjosevskog, ali je lopta otišla pored gola.

Nekoliko stotina gledaoca u Dolini ćupova gol je moglo vidjeti u 81. minuti kada je Ramović izašao sam pred gostujućeg čuvara mreže, ali nije pogodio. 

Imali su domaći više od igre i u posljednjim minutama, međutim bez obzira na veliki broj prilika mreže na Grbavici se nisu zatresle.

U 86. minuti Zajmović je poslije pokušaja loba uspio zaraditi ovacije domaćih navijača, ali je na kraju ipak ostalo početnih 0:0.

Pošto se se susret igrao po sparnom i teškom vremenu igrači su tokom utakmice uzimali dvije pauze za osvježenje.

Željezničar - Mladost DK 0:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar: Erić - Stevanović, Sadiković, Sipović, Pavić - Osmanović, Žerić - A. Zec, Dacić, Mujezinović - Krpić. U nastavku su igrali: Kjosevski, A.Šehić, E.Šehić, Bogičević, Osmanković, Ramović, Zajmović, Hajdarević, Stanić, Veselinović, Mehić.

FK Mladost: Velić - Vehab, Delić, Isaković, Hasić, Welbeck, Guzina, Mušija, Burak, Vazda, Biber. U nastavku su igrali: Abdulahović - Nikolić, Hreljić, Marković, Bajić - Hiroš, Horić - Atajić, Dragutinović, Todorović - Hrustanović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.