Poznat datum prvog sarajevskog derbija u predstojećoj sezoni

Igrat će se na Grbavici

Poznat datum prvog sarajevskog derbija u predstojećoj sezoni

A. Čaušević, foto: T. Hebib

Najveća utakmica bh. fudbala između Željezničara i Sarajeva igrat će se u sedmom kolu nove sezone Premijer lige.

Sarajevski rivali će snage prvi put u novoj sezoni odmjeriti na stadionu Grbavica, a plan je da se taj meč igra 31. augusta.

Naime, Željezničar je na društvenim mrežama objavio kalendar utakmica Plavih uz napomenu da su moguće promjene zbog TV prijenosa.

U prošloj sezoni Bordo tim je bio značajno uspješniji jer je osim dva trofeja ostvario i dvije pobjede u gradskim derbijima (0:3; 2:1), dok je jedan međusobni duel dva najveća bh. kluba okončan remijem (2:2).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Željezničar i Sarajevo će novu sezonu otvoriti domaćim susretima. Na Grbavici će gostovati Borac, a na stadionu Asim Ferhatović Hase Zrinjski.

Početak sezone je zakazan za 20. i 21. juli, a tačna satnica mečeva još uvijek nije odrađena.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti