Zrinjski se sprema za Evropu

Počeli radovi na stadionu Pod Bijelim brijegom

Endin Čaušević

Fudbaleri Zrinjskog nalaze se trenutno u Sloveniji gdje se spremaju za početak nove sezone.

Nova sezona počinje već za nekoliko sedmica kada će naši klubovi igrati evropske utakmice. Dok se igrači mostarskog kluba spremaju u Sloveniji danas su Pod Bijelim brijegom počeli radovi.

Zrinjski je saopštio da su počeli iinfrastrukturni radovi koji zajednički realiziraju Nogometni savez BiH, HŠK Zrinjski i Grad Mostar, a riječ je o projektu “Unaprjeđenje reflektorske rasvjete na stadionima Premijer lige BiH”.

Radovi će se obaviti u cilju ispunjavanja obaveznih korekcija u skladu s UEFA propisima, instrukcijama i zahtjevima i standardima, a sve u procesu ispunjavanja kriterija za dobivanje Kategorije 3 prema UEFA Pravilniku o stadionskoj infrastrukturi.

Bit će realizovan i projekt elektronske kontrole pristupa ulazima za gledatelje koji zajednički realizuju NS BiH i HŠK Zrinjski, kao i projekt sistema videonadzora koji će realizirati mostarski klub.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.