Carrasco trenutno ne igra zbog povrede

Belgijanac se želi vratiti u Evropu, ali...

Yannick Carrasco će još neko vrijeme ostati u "kineskom zatvoru"

S. Pašalić

Yannick Carrasco je prošle godine iz Atletico Madrida prešao u kineski Kalian Yifang, ali čini se da je brzo požalio što je napravio ovaj potez.

Belgijanac je prije nekoliko mjeseci zavapio kako se želi vratiti u Evropu što prije.

"Volio bih se vratiti u Evropu. Brojni klubovi su bili zainteresovani za mene. Pokušavali smo naći rješenje u januaru kako bi me Dalian Yifang pustio. Ali, razumijem i razmišljanje mog kluba"

"Oni žele da ostanem. Još uvijek se osjećam OK u Kini, ali izgubio sam mjesto u početnoj postavi Belgije", rekao je tada nekadašnji fudbaler Atletico Madrida.

Nekoliko klubova je pokazalo interes za Carrasca, a najviše ga je u svojim redovima htio vidjeti Arsenal, međutim čini se da je sada došao kraj svim nadanjima s obzirom da je njegov agent izjavio da Carrasco "nije na prodaju".

"Carrasco već dugo govori da se želi vratiti u Europu. Postoje klubovi koji bi ga željeli potpisati. Jedan klub je uputio i zvaničnu ponudu", rekao je Christophe Henrotay.

"Drugi klubovi, kao što je Arsenal, također su to htjeli učiniti, ali Dalian je rekao da nije na prodaju", dodao je Henrotay.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.