Unai Emery ostao bez velikog pojačanja zbog smiješnog budžeta koji je dobio za ovo ljeto
Emery će ovog ljeta imati samo 45 miliona funti za pojačanja

Arsenal plaća skupu cijenu svog neuspjeha u Premier ligi

Unai Emery ostao bez velikog pojačanja zbog smiješnog budžeta koji je dobio za ovo ljeto

S. Pašalić

Kada je prošle godine u februaru u neočekivanom transferu prešao iz Atletico Madrida u kineski Dalian Yifang za 10.5 miliona eura, Yannick Carrasco je sve iznenadio svojom odlukom.

Ipak, Belgijancu ne ide loše u Kini pa je tako ove sezone u 10 utakmica Super lige postigao 7 golova te je dodao 2 asistencije, ali je nedavno izjavio da bi se želio vratiti u Evropu.

Arsenal već duže vrijeme pokazuje interes za njega, ali je sada čini se odustao od utrke za njegovo dovođenje.

Naime, engleski mediji pišu da će Unai Emery ovog ljeta imati samo 45 miliona funti za pojačanja nakon što nije uspio osigurati Ligu prvaka za narednu sezonu.

Topnici su od januara pratili Belgijanca, ali prema pisanju engleskih medija sada su odustali od Carrasca s obzirom da je njegova cijena 30 miliona funti.

"Cijeli svijet zna da se želim vratiti u Evropu. Sada, to ovisi o predsjedniku i nadam se da će pronaći rješenje", rekao je Carrasco prošle sedmice.

Arsenal će tako čini se ostati bez velikog pojačanja, ali nekoliko drugih klubova već spremno čeka da pošalje ponudu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GAziJA....
"POJACAT" ce se 5RSENAL nekim PANJEVIMA iz Guingampa, Lorienta ili Getafea, pa ce reci da napadaju 1 mjesto...kakvi luzeri..
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi