Izabranici Husrefa Musemića nastavili sa napornim radom

Popodnevni trening FK Sarajevo na slovenačkoj vrućini

Ekipa Sarajeva je iskoristila blagi pad temperature u popodnevnim satima i zaputila se iz Rogaške Slatine ka 10-ak kilometara dalekom Rogatecu i tamo odradila novi trening u sklopu priprema u Sloveniji.

Iako je temperatura bila nešto ugodnija nego tokom dana, fudbaleri Sarajeva su i ovaj trening odradili po jakom suncu i vrućini.

Pomoćnici Husrefa Musemića su na teren u Rogatecu stigli nekih pola sata prije ekipe kako bi osmislili "poligone" za trening i detaljno dogovorili vježbe koje će prvotimci izvoditi.

Ubrzo su stigli i prvotimci koji su podijeljeni u dvije grupe odradili zagrijavanje, da bi nešto kasnije prešli na "glavni" dio treninga - pod budnim okom Husrefa Musemića. Svi fudbaleri koji su stigli u Rogatec su odradili trening.

Inače, sutra je pred izabranicima Husrefa Musemića nova provjera, utakmica protiv Slovačkog. Biće to druga prijateljska utakmica koju će Sarajevo odigrati u sklopu priprema. Podsjetimo, bordo tim je u nedjelju sa visokih 5:1 savladao prvaka Albanije, Partizani.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Danas su se pojavile informacije da će novo pojačanje Sarajeva postati Gedeonn Guzina, fudbaler koji je u prošloj sezoni nosio dres Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Očekuje se da bi Guzina mogao stići u Sloveniju još večeras, ali je realnije da će se to desiti sutra.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti