Dogovorena saradnja na dvije godine

Gedeon Guzina potpisao za FK Sarajevo · Zvanično

Endin Čaušević

FK Sarajevo danas je zvanično potvrdio da je u klub s Koševa stiglo novo pojačanje.

Naime, kako je SportSport.ba najavio novi igrač Sarajeva je Gedeon Guzina koji u bordo klub stiže iz Mladosti. Guzina je sa Sarajevom potpisao saradnju na dvije godine.

"Drago mi je što sam došao u Sarajevo, mišljenja sam da je moj dolazak u klub veliki korak u karijeri. Protekle sezone igrao sam tri puta protiv Sarajeva, ekipa je jaka i kvalitet je neupitan. Dat ću sve od sebe da izborim svoje mjesto u ekipi i da opravdam ukazano povjerenje", rekao je Guzina.

Ovaj 25-godišnji fufbaler je prošle sezone u dresu Mladosti odigrao 30 utakmica, te je postigao sedam golova i upisao pet asistencija. Pored Mladosti igrao je još za Sutjesku, Drinu, Borac, Tekstilac i Zvijezdu iz Gradačca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.