Jurina je svoje najbolje partije u prošloj sezoni odigrao protiv osvajaća prvenstva i Kupa BiH, ekipe Sarajeva, te je na Koševu uspio i da postigne jedan od svoja dva gola u prošloj sezoni

Korpulentni napadač nedavno potpisao ugovor s Čelikom

Marin Jurina narednu polusezonu na posudbi u makedonskom Shkupiju · Saznajemo

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika jučer su otputovali na pripreme u Tursku, gdje će ostati narednih 15 dana. U autobusu, ali ni na spisku za pripreme u ovoj zemlji nije bilo napadača Marina Jurine, koji će narednih šest mjeseci provesti u drugom klubu.

Kako saznaje SportSport.ba, Marin Jurina 25-godišnji napadač, koji je nedavno produžio ugovor s Čelikom na godinu dana, narednu polusezonu će provesti na posudbi u makedonskom Shkupiju.

Na insistiranje trenera ovog kluba Umita Karana, koji je kratku epizodu imao i na Bilinom polju, Jurina će narednu polusezonu odigrati za ovaj klub. Ovaj korpulentni napadač pokušat će da doprinese što boljim rezultatima kluba u pretkolima Evropske lige, ali i narednu sezonu u prvenstvu Sjeverne Makedonije.

Marin Jurina prošle je sezone odigrao 23 utakmice za Čelik, te je postigao dva gola, uglavnom je nastupao na poziciji desnog krila, te centralnog napadača, a u dosadašnjoj karijeri nosio je dresove Hajduka, Zrinjskog, Zadra, Čapljine, Kopera, Ankarana i Krškog. Na Bilino polje stigao je u januaru 2018. godine, a u crno-crvenom dresu postao je prepoznatljiv po svojoj korpulentnosti, odnosno igri leđima, što mu je i najjači adut u igri prema naprijed.

Zeničani će tako u narednu sezonu Premijer lige ući s napadačkim opcijama u vidu Aidina Mahmutovića, Almira Aganspahića, te možda i Harisa Dilavera, koji tek treba da se dogovori s klubom o novom ugovoru i ostanku na Bilinom polju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.