Velika afera trese selekciju Faraona

Salah se oglasio nakon što je njegov saigrač iz reprezentacije otjeran zbog seks afere

S. Grebović

Reprezentacija Egipta se zahvaljujući sinoćnboj pobjedi protiv Konga 2:0 plasirala u četvrtinu finala Afričkog kupa nacija na kojem su oni domaćini.

Popularni Faraoni su slavili sigurnu pobjedu, a pogoci su bili djelo Ahmed Elmohamady u 25. i Mohameda Salaha u 43. minuti utakmice.

Egipćani su tako stigli do druge pobjede nakon dva odigrana kola, ali čini se da ipak ne cvjetaju ruže u i oko same ekipe. Naime, poslije pobjede u prvom kolu prtiv Zimbabvea od 1-0 selektor reprezentacije je kući poslao Amra Wardu, nakon što je izašla na vidjelo njegova seks-afera sa jednom manekenkom.

Izvjesna Merhan Keller, britansko-egipatski model, objavila je snimak eksplicitnog sadržaja sa Wardom na Instagramu i Whatsappu.

"Šef naše reprezentacije Hani Abu Reda, odlučio je da otpusti Amra Wardu iz tima nakon konsultacija sa tehničkim i administrativnim osobljem kako bi se održale disciplina i posvećenost unutar same ekipe", stoji na zvaničnom sajtu Fudbalskog saveza Egipta.

Mohamed Salah se također oglasio povodom ove afere, pruživši podršku svom sada već bivšem saigraču riječima:

"Ne smijemo dozvoliti da ovo ni na koji način utječe na atmosferu u timu. Žene trebaju biti tretirane sa najvećim poštovanjem, ali iskren da budem Wardin postupak me je iznenadio. Ipak, svi imamo pravo na grešku u životu, vjerujem da mu se to više neće ponavljati".

Igrač Aston Ville i kapiten Egipta Ahmed Elmohamady dodao je:

"Amr Warda je jedan od nas i svi mi pravimo greške. Nećemo napustiti Wardu u ovim trenucima", rekao je novinarima, te dodao: "Warda je u više navrata predstavljao Egipat, a ono što treba da uradimo je da stanemo uz njega".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.