Nakon što je postigao dogovor sa UEFA-om

AC Milan suspendovan iz Evropa lige · Zvanično

AC Milan neće naredne sezone učestvovati u Evropa ligi. 

Iako su Rossoneri kroz Seriju A osigurali nastup u ovom takmičenju, Arbitražni sud za sport ih je suspendovao i to nakon što je Milan postigao dogovor sa UEFA-om zbog kršenja finansijskog fair playja.

Rossoneri su isključeni iz takmičenja zbog kršenja finansijskog fair playja u sezoni 2015/16 i u nekim razdobljima sezona 2016/17 i 17/18.

Na kraju su postigli dogovor sa UEFA-om da budu isključeni iz Evropa lige što je Arbitražni sud uvažio i suspendovao slavni klub.

Inače, umjesto Milana u Evropa ligi će naredne sezone igrati Torino koji će morati proći kvalifikacije dok se direktno u grupnu fazu plasirala Roma.

Podsjetimo, Milan je ovog ljeta promijenio i trenera, a klub će umjesto Gennara Gattusa narede sezone voditi Marco Giampaolo.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Član Rossonera bit će i bh. reprezentativac Rade Krunić koji stiže iz Empolija za osam miliona eura plus bonusi.

Primarni cilj kluba sa San Sira bit će sigurno povratak u Ligu prvaka koju Milan nije igrao godinama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.